Schilderen en meer

Vergeet de stress van alledag. Kom een week lang schilderen in het prachtige noorden van Sicili√ę!

Hier schildert u niet alleen onder de vakkundige en prettige begeleiding van een ervaren beeldend kunstenaar/docent maar ook onder de geurige takken van een oude olijfgaard. In de schaduw van de olijf- en amandelbomen is het heerlijk toeven op een van de vele aangelegde terrassen. Het terrein leunt in het zuiden tegen het pittoreske dorp Reitano, aan de noordkant ligt het dal open om u een adembenemend uitzicht te bieden op de Middellandse Zee. Als de kwasten zijn schoongespoeld bent u aan de beurt, op naar het strand voor een duik in het zeewater dat hier altijd perfect op temperatuur is.

Een omgeving die inspireert

Door de ligging van ons terrein op 350 m hoogte is de temperatuur hier altijd aangenaam, niet te heet in de zomer en niet te koud in de winter. Dit deel van Sicili√ę is het meest groen van het hele eiland, ook al is het ‚Äės zomers vrijwel altijd droog en zonnig.

Reitano grenst aan Nationaal Park Nebrodi dat met 86.000 ha het grootste natuurpark is dat Sicili√ę rijk is. Hier kunt u naar hartelust wandelen. Er is zelfs een route van 70 km door dit buitengewone gebied.

Beneden aan de kust ligt Santo Stefano di Camastra. Dit is het centrum van de regionale keramiekproductie met ontelbare winkeltjes en het Museo della Ceramica. De kruik uit het verhaal ‚ÄúDe Kruik‚ÄĚ (La giara) van Pirandello komt hiervandaan. Cefal√Ļ, op 30 km afstand, is een van de mooiste stadjes van Sicili√ę. Het centrum wordt gekenmerkt door karakteristieke pracht met als een van de hoogtepunten de vermaarde Normandische kathedraal. Andere steden die u zullen verrassen zijn:

  • Tusa met het archeologische centrum van Halaesa
  • Pollina met zijn Pietra Rosa theater en wijdse vergezichten
  • Castelbuono en het kasteel ‚ÄúVentimiglia‚ÄĚ uit 1317

Daarnaast worden er vele boottochten aangeboden naar de Eolische Eilanden.

Kortom, naast uw eigen talent is hier nog veel meer te ontdekken!

Dit is genieten zoals genieten bedoeld is