Logies

Uw logeeradres is Agriturismo ‚Äúl‚Äô Uliveto‚ÄĚ. Een echt agriturismo dat een ontspannend luxe verblijf combineert met de charme van het authentieke boerenleven. Ofwel, het comfort van een zwembad plus de idyllische schoonheid van het platteland op een landgoed te midden van olijfbomen en wijnranken. Zelfs een prachtige tuin vol bloemen ontbreekt niet.

De kamers zijn rustiek en allemaal smaakvol ingericht met eigen badkamer en WC. Iedere kamer beschikt over TV, telefoon en een minibar. Vanuit de balkons van de kamers ontvouwd zich een schitterend panorama: rondom het groen op het erf en aan de horizon de helderblauwe zee waarin de Eolische Eilanden herkenbaar zijn.

Het grote restaurant heeft een riant terras waar in de schaduw van de overwelfde overkapping genoten kan worden van een glas wijn van eigen productie en waar uiteraard geproefd kan worden van de lokale spijzen.De keuken is in de vakkundige handen van Signora Cherubina.

Voor de bereiding van zuivere authentieke gerechten worden de eigen producten van de boerderij en uit de streek gebruikt. De groenten zijn seizoensgebonden en worden voor een deel gekweekt in eigen moestuin. Voorbeelden van huisgemaakte pastagerechten zijn maccheroni caserecci met gehaktsaus van het klassieke zwarte varkensras Suino Nero di Nebrodi en tagliatelle met haas.

Ook haas of konijn in zoetzuur, langzaam gegaarde lamsbout en de niet weg te denken op-houtskool-geroosterde Salsiccia met venkelkruid zijn specialiteiten van de hier levende, natuurlijke keuken waar met het hart wordt gekookt! Want eten is hier op het eiland een belangrijk, zo niet het belangrijkste deel van de levensstijl. Een levensstijl die Goethe waarschijnlijk tot zijn uitsprak bracht: ,,Itali√ę zonder Sicili√ę geeft helemaal geen beeld in je ziel: want hier pas is de sleutel tot alles”.