Docent

Biografie

MONTEBASSO (Daniel Niederberger, 1950, Aarau CH) studeerde tekenen, ontwerpen en schilderen aan de Academie ‘Minerva’ in Groningen en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, thans de Willem de Kooning Academie. Hij is tevens gediplomeerd chef-kok. Naast zijn werkzaamheden als kunstenaar heeft hij in Groningen (1971) en in Rotterdam(1980) gewerkt als chef. Voor Stichting Buitenkunst (www.buitenkunst.nl) heeft hij een tentrestaurant opgezet (1986) .

Als schilder, zeefdrukker, vormgever en fotograaf was hij een aantal jaren vooral gericht op de natuur in al haar aspecten. Dit resulteerde in het realiseren van het virtuele Boommuseum.

Hij was eigenaar van MONTEGRAFICA, studio voor grafische ontwerpen dat later werd uitgebreid met Armadilo webdesign. Zijn samenwerking met architecten en de werkzaamheden als vormgever werden uitgevoerd onder de naam Archimonte.

Hij gaf lessen schilderen en zeefdrukken bij het kunstenaarsinitiatief Open Ateliers in Rotterdam Zuid, bij SKVR (www.skvr.nl)(1990 -2017) en bij VAK in Delft. Tijdens de zomervakanties werkte hij voor Buitenkunst, afwisselend als docent en chef-kok (1974-2005).

Heden ten dage verblijft hij afwisselend in Rotterdam en Sicilië en organiseert hij workshops.

uitgebreide biografie